Камиловски: Сорос сака да воспостави глобално влијание врз волјата на луѓето, ги смета несоодветни да направат избор

217

Какво е влијанието на Џорџ Сорос и невладините организации под негова капа во Македонија? На оваа тема зборуваше академскиот сликар Марјан Камиловски во ОКО на ТВ НОВА.

-Сорос е светски проблем, не е само проблем на Македонија. Џорџ Сорос е играч на групација што делува секаде во светот. Го избркаа Русите, а сега и Трамп има проблеми со него па се организираат протести во САД.  Во Македонија ни се случи Сорос уште по осамостојувањето. Глигоров тогаш го повика Џорџ Сорос да дојде во Македонија и ја задолжи земјава за 20 милиони долари во тоа време, а за возврат му овозможи тука да ја шири својата мрежа, изјави Камиловски.

Тој смета дека идеите на Сорос целосно се преклопиле со идеите на поранешната комунистичка партија, денеска социјал-демократи.

-Според нив демократијата е привид. Народот не може да ги направи вистинските избори, меѓутоа бидејќи е 20, односно 21 век ќе го ибереме кремот од општетството, ќе му дадеме пари и тој ќе ги спроведе идеите и ќе влијаеме на јавното мнение. Тоа е таа самопрогласена авангарда и самопрогласена елита. Ако погледнете реално ќе видите дека се работи за маргинални заедници – нарко зависници, ЛГБТ; дури и педофилни групации по нордиските земји. Тие вршат големо влијание и крајната цел е да се воспостави скриено, глобално влијание врз волјата на луѓето, што ги сметаат за недоветни да прават избор. Демократијата ја сведуваат на некаков театар – вистинското влијание да биде зад завесата, а конците да ги држи таа структура. Затоа го почитувам национализмот, држи до дигнитетот на нациите. Нема Сорос и визии кои се психопатски, не можете да узурпирате слободна волја, дали е грешна или вистинска е ирелевантно, заклучи Камиловски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.