Камион – цистерна се излизга од патот Гостивар – Маврово

Камион – цистерна, се лизна надвор на патот Гостивар – Маврово, информираше Центарот за управување со кризи (ЦУК).

„Во ЦУК, преку Единствениот број за итни повици Е-112 е добиена информација дека камион-цистерна, се има излизгано надвор на патот Гостивар – Маврово, каде што во моментот има врнежи од снег. За настанатата ситуација, пријавениот итен случај на терен, од Секторот за операции и координација во ЦУК се известени ЈП за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта, коишто информирале дека веднаш имаат имаат испратено камиони за расчистување на наведениот патен правец. Истовремено, од ЦУК им е даден контакт на дежурните во ЈП за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта од лицето кое управувало со цистерната за да можат да ја одредат точната локација каде што се наоѓа цистерната“, соопшти ЦУК.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.