Кинеската техника за производство на чај на списокот нематеријални богатства на УНЕСКО

На списокот нематеријални богатства на УНЕСКО се најде и техниката со која Кинезите произведуваат чај.

Традиционалната техника на производство на чај и сродните обичаи беа вклучени во репрезентативната листа на нематеријалното културно наследство на УНЕСКО на 29 ноември на состанокот на УНЕСКО во Рабат, Мароко.

Кина, со 43 стоки внесени на оваа листа, е на прво место во светот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.