Кираца Трајковска не е повеќе акционер во Фершпед

325

Потпретседателот на Надзорниот одбор Кираца Трајковска која поседуваше 1.925 обични акции, односно 10,63% од основната главнина во друштвото  повеќе не е акционер во друштвото, се вели во соопштението на Македонска берза.Со акциите на Кираца се стекна Друштвото за инвестирање и консалтинг КОНСАЛТИНГ ИНВЕСТМЕНТС СИН ДООЕЛ Скопје.

„Согласно член 38, точка 1 од Правилата за котација на Македонска берза АД Скопје , Фершпед АД Скопје известува дека Друштвото за инвестирање и консалтинг КОНСАЛТИНГ ИНВЕСТМЕНТС СИН ДООЕЛ Скопје се стекна со  2.155 обични акции , односно 11,90 % од основната главнина на друштвото,“ се вели во соопштението на Берза.

Очигледно, ова исходот од „војната“ што таа ја објави на семејството Накови пред еден месец кога во соопштението до јавноста и акционерите укажа на незаконитости во работењето на компанијата.

На нејзино барање, свикано е и Вонредно собрание на 10 јануари во хотел Метропол, Охрид.

Во меѓувреме, додека траеше војната, на Берза се продаваа голем број акции, чија што вредност по акција изнесуваше 3000 евра.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.