Ќе има ли предвремени избори во Србија?

Ќе бидат ли закажани предвремени парламентарни избори во Србија? Ракодоството на Српската програсивна партија ќе дискутира на оваа тема на седница викендов, пишува весникот „Вечерње новости“.

Според неименувани извори, лидерот на партијата Александар Вучиќ и неговите најблиски соработници не сакаат да ја усложнат главната политичка цел на земјата и организирањето на првата меѓувладина конференција меѓу Србија и Европската Унија. Поради оваа причина без разлика каква ќе биде одлуката ќе биде соопштена во средината на следната недела.