Ќе се поврзуваат домашните компании со странските инвеститори

224

Околу 20 странски инвеститори во нашата земја денеска ќе ја презентираат работата пред домашните компании, членки на трите стопански комори во земјата. Целта е да се поврзат домашните стопанственици со странските инвеститори и да се зголемат можности да станат нивни добавувачи.

На бизнис средбата, насловена „Бизнис-поврзување на странските инвеститори во Македонија со домашните компании кои имаат потенцијал да станат нивни добавувачи“, како што најавија коморите предвидено е обраќање на претставници на Владата.

По воведните обраќања, странските инвеститори ќе пристапат кон презентирање на нивното работење и истакнување на потребата од производи и услуги за добавување од страна на македонските компании.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.