Кој и како „Проверува факти“ на социјалните мрежи и блокира ваши мислења и објави во јавноста

Модерната, современа пракса која во средниот век ја спроведувале верските инквизитори, а во комунизмот цензорите за гушење на слобода на говорот како заштита на нивните интереси во јавноота денес се остварува преку така наречените “проверувачи на факти“. Тоа е мрежа на “невладини организации“ кои во најголем дел се под контрола на глобалната фондација на Џорџ Сорос, истакнува Весник.ком.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.