Кочанчанец ја оштетил фирмата за речиси 800.000 денари

147

Педесет и шестгодишниот Д.Д. од Струмица доби кривична пријава, бидејќи ја злоупотребил службената должност.

Пријавениот во периодот од декември 2012 до септември 2013 година спротивно на одредбите од Законот за стечај со намера да се стекне со противправна имотна корист незаконито оттуѓил дел од имотот на фирмата во вредност од 760.512 денари и на тој начин ги оштетил стечајните доверители на фирмата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.