Колку долго треба да трае сексуалниот однос?

1886

Според експертите предиграта е на прво место!

Мажите многу сакаат да се фалат со сексуалната моќ. Времетраењето на нивната издржливост била и ќе биде предмет на митови и легенди.

Вистината е дека според статистиката времетраењето на сексуалниот чин трае во просек околу 7 минути и половина. Изненадувачки или не, тоа е факт во кој веруваме дека многу жени ќе го потврдат.

Во ова траење не влегува прелиминарната љубовна игра.За жал, овие неколку минути обично не се доволни на жените, за да добијат максимална уживање.

Истражувањето од 2004 година, објавено во списанието Journal of Sex Research утврди дека љубовната игра е од клучно значење за приемот на врховната уживањето во сексот, особено кај жените, но и кај мажите.

Учесниците во истражувањето споделиле дека се радуваат на љубовни бакнежи пред пенетрацијата во просек по околу 11-13 минути. Надлежен сексуален однос кај повеќето учесници трае во просек по 7-8 минути.Поголемиот дел од испитаните лица споделиле дека ова времетраење не им е доволно и би сакале тоа најмалку двојно да се зголеми.

Според експертите, предигра е на прво место во целокупниот сексуален чин.Партнерите треба да посвети повеќе време за прелудиум и помалку за суштински сексуален однос. Тоа дава можност за зголемување на возбудата. Така крајната точка на уживањето се постигнува полесно. Повеќето луѓе би го потврдиле ова мислење на научниците.

На крајот дали е поважно да правите долготраен секс или секс, кој ви е пријатен и ви дава задоволство нема значење. Најважно е да се чувствувате добро, и да уживате, а како , колку што…. има тука многу фантазија, играчки и предрасуди кои нужно мора да ги отстраните со време.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.