Колку се променија навиките на мажитe во сексот

94

За промените во сексуалниот живот на жените се пишувало и порано, но дали истото се случува и со мажите. На кој начин еволуирала нивната нивната сексуалност? Според неодамнешните истражувања мажите претрпеле крупни промени во три работи во сексот.

Првата работа се однесува на зачестеноста на неверството. Првите дваесет години бројот на неверниците бил многу поголем што е прилично неверојатно. Во 1993 година дури 48 мажи признале дека барем еднаш ја изневериле својата девојка, денеска тоа го признаваат 17 отсто помалку од мажите.

На второ место е употребата на кондомите. Деведесетите години 63 отсто од мажите инсистирале на секс со заштита.Денеска таа бројка изнесува 71 отсто.

И на трето но подеднакво важно мести е тврдењето на мажите дека ги паметат имињата и презимињата на своите партнерки со кои биле. Некогаш тоа го тврделе 49 отсто од мажите, а денеска тој број се искачи на 58 отсто.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.