Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Меџити денеска во инкогнито посета во битолската болница

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ:

Меџити треба да даде одговори на следните прашања:

  1. Зошто уште не работи ангиографот во Болницата во Битола?
  2. Зошто акцелераторот не работи?
  3. Зошто онколошките пациенти од Битола и околината ги малтретираат во Скопје да одат?
  4. Зошто уролошкото одделение е затворено и има само амбулантски прегледи?

Ваквите посети ниту на Министерот, уште помалку ќе им помогнат на пациентите.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.