Коронавирусот во Србија одзеде уште 57 животи, бројката на новозаразени и натаму висока

Коронавирусот во последните 24 часа во Србија е потврден е кај 3.487 лица, а истовремено како последица на оваа болест починале 57 пациенти.

Тестирани биле 15.764 лица. На респиратор се приклучени 266 пациенти. Бројот на хоспитализирани лица е 6.411.