Косовските телефонски оператори тргнати од Х социјалната мрежа

Социјалната мрежа Х пред извесно време ја отстранила можноста за регистрирање на корисници на телефонски броеви на косовските оператори.

На ситуацијата прво укажале корисници на мрежата, наведувајќи дека е отстрането Косово како држава и подрачната шифра +383.
Многу корисници се обиделе да ги регистрираат своите нови профили користејќи ги броевите на косовските оператори, но напорите биле безуспешни.