Костовски: Со работници од општина Бутел и со помош и комунални возила од Велес ќе го чистиме ѓубрето од улиците насобрано заради несовесното работење на Арсовска

Поради несовесното работење на Град Скопје и ЈП Комунална Хигиена, во општината се насобра многу ѓубре на локации кои се надлежност токму на горе споменатите институции, вели градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски.

„Поради ваквата состојба, побарав помош и лично се обратив до мојот колега Марко Колев градоначалник на Општина Велес. Тој веднаш се одзва на моето барање и уште вечерва ќе испрати механизација и работна сила, која заедно со вработени од општина Бутел ќе спроведат голема акција за чистење на насобраното ѓубре.

Граѓаните на општина Бутел не смеат да бидат заложници на нечие несовесно работење“, истакна тој.