37.8 C
Skopje
сабота, јули 13, 2024

Костовски: Со реконсрукција на улицата Скоевска решаваме уште едно големо барање на граѓаните од Радишани

Улица Скопевска една од главните артерии во Радишани, 40 години беше заборавена сега се реконсруира со забрзано темпо! Напиша на Фејсбук градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски.

-Реконструкцијата на улица Скоевска во должина од 1800 метри е во завршна фаза и наскоро по финиширање на вториот слој од асфалтот ќе биде завршена. Ова е едно големо барање на граѓаните од населба Радишани кое заедно со Град Скопје го реализираме уште во првата година. Градежното лето е во полн ек! Го менуваме ликот на општина Бутел! Истакна Костовски.