Котлар: Нудам проекти со коишто младите ќе останат во општина Центар, во Македонија

Она што го гледам на теренот и честопати го велам има толку насобрано проблеми во оваа општина што и да избереме по десетина градоначалници за секое место во општина Центар ќе бидат малку за да се справат со проблемите“, истакна Наташа Котлар Трајкова, кандидат за градоначалник за општина Центар во емисијата „Што не е јасно“ на Алфа телевизија.

Котлар Трајкова додаде дека при разговори со жители увидела дека граѓаните имаат проблеми со улицата на која живеат, со атмосферската канализација, канализационата инсталација, дали е сообраќајната инфраструктура, паркинзите, недостаток на градинки итн. жителите во Центар се соочуваат со многу проблеми.

„Делови од Ново Маало, Крњево и Маџир Маало има проблеми, и мора да бидат урбанизирани. Има проблеми и на Водно искрено да ви кажам ќе помислиме дека тоа е елитна населба меѓутоа и таму има проблеми кои што се напластени од претходните периоди“, појасни Котлар Трајкова.

Котлар Трајкова посочи дека капитални инвестици можат да бодат градба на градинки, асфалтирање на улици како што треба, а не како сега градоначалникот што ги асфалтираше со тенок слој на асфалт. На Центар е потребен иновативен парк за млади луѓе кој што ќе биде наменет за идејни и старт ап фирми. Со ова ќе се мотивираат младите да останат во општина Центар, во Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.