Котлар: Пред секое училиште во Центар ќе има ограничување на брзината и сообраќаен редар

30

Се наоѓам на раскрсницата кај училиштето Кочо Рацин, безбедноста на учесниците во сообраќајот, сообено на дечињата и на ученициоте за нас е многу важна, рече во своето видео обраќање кандидатот за градоначалник за општина Центар од ВМРО-ДПМНЕ, Наташа Котлар.

„Затоа пред училиштата и градинките ќе воведеме Зона 30, со максимална брзина на возилата од 30 километри на час. Ќе поставиме визички препреки на улиците, визуелна и светлосна сигнализација,“ истакна Котлар.

Додаде дека секое училиште за децата од прво до петто одделение ќе има свој редар со жолт елек и со знак „Стоп“, кој ќе може да го сопре сообраќајот кога ќе минува поголема група на ученици

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.