Ковачевски: Ќе ги собереме странските пасоши на македонските граѓани и ќе ги вратиме во земјите од кои се земени

Премиерот Димитар Ковачевски денес најави дека кога Македонија ќе биде членка на ЕУ, ќе ги собереме странските пасоши на македонските граѓани и ќе ги враиме во земјите од кои се земени.

-Дента кога ќе станеме членка на Европската Унија, сите заедно ќе ги собереме сите пасоши кои нашите граѓани ги зеле со цел да работат и живеат во ЕУ и ќе им ги вратиме на земјите од кои што се земени, со оглед на тоа дека веќе нема да им бидат потребни со цел остварување на нивните економски интереси, истакна тој.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.