Свет

Крај на летното и зимското сметање на времето

Крај на летното и зимското сметање на времето

Европратениците бараат Европската комисија да го поддржи ваквиот предлог, која досега се залагаше за задржување на сезонското сметање на времето.

„Многу сум задоволен што по неколку години дискусии на ниво на Комитетот во Европскиот парламент, од кои јас сум единствениот член од Ирска, предлогот беше дебатиран и изгласан денеска во парламентот“, изјави европратеникот Шон Кели.

Побара од Европската Комисијата да излезе со препорака да се стави крај на менувањето на времето двапати во текот на една година.