Криминалот е рак рана на нашето општество, ќе има одговорност, затоа што ја уништува заедничката иднина, вели Мицкоски

-Криминалот е рак рана на нашето општество и една од главните причини за одземањето на државата од народот. Никој не е над народот, законот и Уставот. Ќе има одговорност за криминалот затоа што ја уништува нашата заедничка иднина. Таа одговорност мора да биде со име и презиме, без оглед на позадината на лицето, објави на Фејсбук претседателот на Владата на Република Македонија, Христијан Мицкоски, по средбата со министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски.

-Борбата против корупцијата и организираниот криминал е главен приоритет на Владата.

Денес имав средба со министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски за оваа важна тема.

Во недела во која промовиравме нови странски и домашни инвестиции, не забораваме на клучниот сегмент од нашата агенда – борбата против корупцијата.

Криминалот е рак рана на нашето општество и една од главните причини за одземањето на државата од народот.

Испраќам јасна порака: Никој не е над народот, законот и Уставот. Ќе има одговорност за криминалот затоа што ја уништува нашата заедничка иднина. Таа одговорност мора да биде со име и презиме, без оглед на позадината на лицето.

Доаѓа време на правда. Само така државата ќе направи повеќе за народот. Правдата доаѓа! За тебе!, пишува премиерот Мицкоски во својата објава.