Кривична за педофил од Крива Паланка

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Крива Паланка поднесе кривична пријава против Р.Ѓ. (55) од Крива Паланка. Тој е осомничен за сторено кривично дело полов напад врз дете кое не наполнило 14 години.

Според полицијата, Р.Ѓ. на 25.07.2018 година во неговата куќа во Крива Паланка  извршил друго полово дејствие врз женско дете од Крива Паланка кое не наполнило 14 години.