Кујни во портокалова боја

Портокаловата боја на кујната е одличен избор за создавање оптимистичка атмосфера во вашиот дом …
Во внатрешноста на домот, портокаловата боја внесува топлина и енергија, создава чувство на забава, просперитет и виталност.
Портокаловите тонови се топли и драматични. Модерните кујни во портокалова или кујнски декор во оваа прекрасна нијанса ќе создадат уникатни ентериери. Можете да се одлучите за кујни со портокалови ормани или едноставно да одберете плочки, позадина, кујнски декор…

Дури и малите портокалови акценти е невозможно да се игнорираат.

Портокаловите кујни се топли и стимулативни. Ако имате кујна во бело, можете да ја освежите со портокалови детали. Портокаловата боја одлично се вклопува со неутрални тонови, кафена боја, како и природната боја на дрвото. Портокалова позадина или плочки ќе внесат свежина и модерен изглед во белата кујна. Можете да го освежите со слики, кујнски завеси, мал тепих, украси во портокалова боја. Сите овие детали ќе направат вашата кујна да блесне во нов сјај.

Темната нијанса на портокалова е многу релаксирачка. Овие тонови совршено се вклопуваат во кујните во селски стил. Шармантниот рустикален допир на темно портокалова боја прекрасно се вклопува со дрвените кујнски комплети и керамичкиот кујнски декор. Портокаловата има безброј прекрасни нијанси. Ако сакате медитерански стил, портокалот е исто така одличен избор за вашата кујна. Портокаловата боја на wallsидовите создава прекрасен контраст со кујнските ормари во неутрални тонови. Крем или бели кујнски елементи ќе изгледаат интересно во комбинација со портокалови акценти.

Малите кујнски додатоци во оваа топла боја се наједноставниот и најевтин начин да внесете свежина во внатрешноста на вашата кујна. Садови, ламби, портокалови садови или чаршафи ќе ја разбијат монотонијата во вашата кујна. Познато е дека портокаловата боја го стимулира апетитот, што ја објаснува неговата употреба во рестораните.

За сите вас кои барате дизајн на кујна со портокалова тема, можеби овие фотографии можат да ве инспирираат: