Куманово и Липково треба да бидат претставени во Владата, реагираат поранешни војници на УЧК?!

810

Поранешни војници на УЧК од кумановскиот и липковскиот регион бараат овој регион на жртвата од 2001 година да не се одминува и гази, туку со симболиката што ја има треба да биде претставена во новата Влада.

Ова се наведува во писмо, напишано до ИНА, со наслов „борци за слобода“, каде дополнително се потенцира дека Али Ахмети не треба да ја заборава оваа област која отсекогаш била предводник на најтешките албански иницијативи и битки и била стоечка дури и во најтешките денови.

„Повикуваме дека треба да го имаме местото што го заслужуваме и имаме образовани момчиња и девојчиња кои нè претставуваат со достоинство. Ние заслужуваме внимание и оваа област не смее да биде оставена на страна“, се нагласува во нивната порака.

Во овој состав на министри номинирани од ДУИ, никој не доаѓа од областа Карадак во Куманово, за разлика од претходната влада, каде што имаше двајца министри.

Kumanova dhe Likova duhet të jenë të përfaqësuar në Qeveri, reagojnë ish-ushtarë të UÇK-së?!

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.