Куманово трет ден се без вода за пиење

Жителите на Куманово трет ден се без вода за пиење, откако претходно се утврди заматеност на водата во водоснабдителниот систем поради обилните врнежи во липковскиот регион. Водоснабдувањето е нормализирано, но водата се користи само како техничка.

Општинскиот штаб за заштита и спасување на последниот состанок препорача дека водата не смее да се консумира без термичка обработка.