На лице позитивно на ковид-19 во Штип му е дозволено да гласа, побарано е прекин на гласањето

401

На гласачкото место 2276 лице позитивно на Ковид-19 излезе на избори и гласало, а има решение за изолација, што е потврдено од полицијата.

Побарано е прекин на гласањето од набљудувачите. ОИК не го прекинала гласањето.

Лица кои гласале а требале да бидат во изолација а гласале на избирачите места 2252 (едно лице), како и брачните парови на  ИМ 2265 и ИМ 2276.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.