ЛИДЕР открива кон брише фејсбук содржини во Македонија

241

Во изминатите месеци на Фејсбук може да се забележи дека често се отстрануваат содржини. Ова се случува откако социјалната мрежа лансираше програма за fact checking.

Порталот Лидер ги открива лицата кои бришат содржини од Фејсбук во Македонија. Во Македонија, регистрирани факт чекери се од невладината организација Метаморфозис, кои имаат своја платформа.

Сите детали, дознајте ги на ЛИДЕР.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.