Линдзи Вон успешно оперирана

Најдобрата американската скијачка Линдзи Вон претрпе втора операција на десното колено, кое го повреди по страшниот пад што го имаше пред крајот на минатата сезона.

Таа подолг период се опоравуваше, а кога се врати на скијачките патеки повторно почувствува болки, поради кои мораше да замине на уште еден хируршки зафат.

„Операцијата мина успешно и сега се одморам. Им благодарам на сите луѓе кои ми дадоа поддршка, а во кревет сум со моето куче Лео“, истакна Линдзи Вон.