Листа на објекти кои ги уништија хулиганите на СДСМ и СОРОС

108

Хулиганите предводени од СДСМ и СОРОС досега оштетија над десет објекти и културни споменици, опственост на граѓаните на Република Македонија.

Ова е списокот:

– На 13.04.2016 година оштетени се изложните стакла и влезните врати на Народна канцеларија на претседателот и Министерство за правда, при што е оштетен и дел од ентериерот;

– На 16.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на порта Македонија со фрлање на балони со боја, јајца и други предмети;

– На 17.04.2016 година извршено е повторно оштетување на фасадата на порта Македонија со фрлање на балони со боја, јајца и други предмети;

– На 18.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на Министерство за култура со фрлање на балони со боја и други предмети;

– На 20.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на бараките на град Скопје со фрлање на балони со боја;

– На 20.04.2016 година извршено е оштетување на скулптура Прометеј во „Жена„ парк со фрлање на балони со боја;

– На 22.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на Агенција за електронски комуникации со фрлање на балони со боја;

– На 22.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на Основен суд Куманово со фрлање на балони со боја;

– На 22.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на Основен суд Охрид и општина Охрид со фрлање на јајца;

– На 22.04.2016 година и на 25.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на општина Битола со фрлање на балони со боја;

– На 23.04.2016 година извршено е оштетување со фрлање на балони со боја на скулптурите Лавови на мост „Гоце Делчев“;

– На 25.04.2016 година извршено е оштетување на фасадата на Министерство за надворешни работи со фрлање на балони со боја.

Досега до СВР Скопје од надлежните институции доставени се пријави за кривични дела „Оштетување на туѓи предмети“ само за оштетувањата на Народната канцеларија на претседателот, Министерство за правда, порта Македонија и Министерство за култура.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.