Лондонски музеј бара обожаватели на Тејлор Свифт за советничка улога

Важно известување за најголемите обожаватели на Тејлор Свифт: штотуку е објавен огласот за вашата работа од соништата. Вака Британскиот музеј „Victoria and Albert“ бара обожавател на американската музичка мега-ѕвезда Тејлор Свифт за една од советодавните позиции што музејот ги создава за да им помогне на своите кустоси да дознаат повеќе за конкретни теми и културни трендови.

Лондонскиот музеј во петокот соопшти дека сака да разговара со британските „Swifties“, како што се нарекуваат обожавателите на Свифт, пред нејзината европска турнеја за да се здобијат со „увид во културата и уметноста на рачно изработените знаци, нараквици на пријателство и сувенири поврзани со Тејлор Свифт“.

Познато е дека нејзините обожаватели разменуваат нараквици на пријателство на нејзините концерти.

Други советодавни улоги во музејот се за љубителите на емоџи или љубителите на предмети како обувките „Crocs“, а на веб-страницата на музејот пишува дека тие се работи со скратено работно време. Музејот веќе ангажираше обожаватели на LEGO и Pokemon за слични улоги.

Кандидатите кои ќе бидат избрани ќе се сретнат со кураторите на музејот за да го споделат своето знаење со нив.

Музејот наведува дека работните места се „дел од напорите да се надополни огромното знаење на кустосите внатре во ѕидовите на музејот и да се внесе искуство „одоздола“ во многу специфични културни ниши“.