Македонците годишно јадат 72 кг леб, 25 кг месо и 6,7 кг чоколади

263
трпеза

Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, годишно просечно македонскиот граѓанин јаде 72,8 килограми леб.

Месо.jpg

Годишната конзумација од страна на еден жител на месо изнесува 25,9 килограми, додека на чоколади и кекси 6,7 килограми.

ЧОКОЛАДО

Податоците покажуваат дека во Македонија во текот на годината се увезени новогодишни производи во вредност од 754.450 евра.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.