Македонија

Македонците од Лондон: Слобода за Игор, слобода за сите невини луѓе кои се затворени

Македонците од Лондон: Слобода за Игор, слобода за сите невини луѓе кои се затворени

„Слобода за Игор, слобода за сите невини луѓе кои се затворени“, побараа во саботата Македонци на собир во Лондон.

„Ние Македонците во Лондон им даваме безрезервна поддршка на нашите патриоти, што два месеци го бранеa уставниот поредок на Република Македонија и завршија во притвор. Ние бараме политичкиот прогон на неправедно притворените уставобранители веднаш да престане и да се почитува правото и Уставот на Република Македонија. Слобода за сите што се неправедно затворени“, изјавија тие.