Македонија ќе ѝ донира ветровки, џемпери и ќебиња на Украина

Владата на денешната седница донесе одлука за донација на Министерството за одбрана на Украина.

-Станува збор за зимска опрема: ветровки и џемпери, како и ќебиња – донација од Министерството за одбрана на Македонија, информираат од Владата.

Претходно Македонија и донираше на Украина воена опрема.