Македонија е лидер во иновации, ќе се вози „фиќо“ на струја

Фондот за иновации и технолошки развој дал 6.930.000,00 денари за проект за замена на мотор за внатрешно согорување кај класичните автомобили застава 750 (Фиќо) со електричен погон.

Покрај скандалозните информации за доделен и грантови на политичари и функционери  на следниот линк може да ги забележите и останатите проекти, кои според коментарите на граѓаните се спорни и нејасни.