Македонија претставена пред бизнисмените на Западна Австралија

77

Тој, како што соопштуваат  оттаму, се осврнал на историскиот развој на македонската етничка заедница во Австралија со својот јазик и култура, со својот придонес во рамките на мултиикултурна Австралија, иницијативата за избегнување на двојното оданочување како и зајакнувањето на  трговско-деловните односи во рамките на билатаралните односи меѓу Република Македонија  и Австралија.

На средбата оценил дека досегашните бизнис контакти меѓу западноавстралиските фирми со македонското стопанство се движат во нагорна линија со кое ќе се зајакне влезот на  поголем австралиски капитал во Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.