Малата Аника има потреба од наша помош: Таа е невербална, има аутизам и епилепсија

Аника Јовевска има само три години и потреба од наша помош.

Таа е невербална, има аутизам и епилепсија. По многу прегледи од специјалисти, се установи дека е идеален кандидат за трансплантација на матични клетки, која мора да се изврши во Турција бидејќи кај нас нема таква опција за лекување.

Семејството се надева дека на тој начин ќе се подобри целокупната состојба и родителите конечно од неа ќе ги слушнат зборовите мама и тато.

Аника да има шанса, да расте како другите деца.

Еве на кои начини можете да помогнете: