Крими хроника

Малолетник украл 10.000 евра од својот татко

Малолетник украл 10.000 евра од својот татко

Четиринаесетгодишно момче од Кратово, украло околу 10.000 евра од паричникот на неговиот татко, од куќа која била негова сопственост, соопшти денеска СВР Куманово.

– Малолетникот во периодот од 26 април до 1 мај годинава, искористувајќи згодна прилика и необезбедна врата од подрумска просторија од куќа во Кратово, сопственост на неговиот татко, влегол внатре и од машки кожен паричник, во кој имало 15.500 евра, 700 американски долари и 20.000 денари во разни апоени, одзел 10.000 евра. Средствата кои ги украл биле во апоени од по 500, 200 и 100 евра и 100 американски долари, се вели во соопштението.

Кражбата во Полициската станица Кратово, ја пријавил неговиот татко. По преземените мерки, полициските службеници утврдиле дека неговиот 14 одишен син ги одзел парите.