Мареј мора веднаш да ја заврши кариерата!

Ако им се верува на зборовите на специјалистот на болницата во Цирих, Хан Ридигер, Енди Мареј мора итно да ја заврши кариерата. Причина за ваквата одлука е констатацијата на докторот кој го предупреди Британецот дека може да добие затруеност во крвта , бидејќи неодамна му беше вграден вештачки колк.

-По таква операција не смееше да се врати на тениските терени. Мареј со тој потег превзема голем ризик. Тој имаше операција на колкот со таканаречениот „Бирмингемски метод“, каде му е вграден метален дел каде што двата дела од коската му се тријат. Пред десет години имав таков метод користен во Швајцарија, кој има катастрофални последици, откри Ридигер.