Маск има нова идеја за платформата X која нема да им се допадне на корисниците

Откако воведе цела низа нови опции, Маск размислува за нови промени на платформата X.

На Конференцијата за технологија, медиуми и телекомуникации на Морган Стенли, Илон Маск откри дека неговата платформа Х размислува да ја отстрани јавната видливост на бројот на лајкови и преноси на објавите на корисниците.

Предложената промена ќе ги отстрани видливите нумерички мерила за ангажирање на корисниците и ќе ги задржи тие информации само за создавачите на објави.

Маск, исто така, откри дека платформата X е на пат да обезбеди одобрение за лиценца за пренос на пари во Њујорк, пресвртница што укажува на проширување на платформата во финансиски услуги.

Откако го купи Twitter, сега преименуван во X, Маск сака да го позиционира како се-во-едно апликација која вклучува не само пораки, туку и банкарство и купување.

Метриката на ангажманот, како што се допаѓањата и споделувањата, се извор на контроверзии за Маск откако стана сопственик на платформата X.

Извештаите сугерираат дека Маск вршел притисок врз инженерите да манипулираат со алгоритмите, зголемувајќи ја видливоста на неговите објави на временските линии на корисниците.