Матурска парада во Скопје со учесници од шест држави

На скопскиот плоштад „Македонија“ денеска ќе се одржи манифестацијата „Матурска парада“ со учесници од државава и од Словенија, Србија, Словачка, Црна Гора и Унгарија со педесетина градови.
Од Дирекцијата за култура и уметност – Скопје информираат од нашата земја ќе учествуваат матурантите од градовите Скопје, Гевгелија, Охрид и Струга. Вкупната бројка на обучени матуранти во Скопје е 400, а во останатите градови околу 1.500 матуранти.
Од Дирекцијата за култура и уметност – Скопје посочуваат дека во Скопје годинава ќе учествуваат средните училишта: „Васил Антевски – Дрен“, „Владо Тасевски“, „Михајло Пупин“, „Раде Јовчевски – Корчагин“, „Здравко Цветковски“, „Димитар Влахов“, „Арсени Јовков“, „Браќа Миладиновци“, „Кочо Рацин“, „Шаип Јусуф“, „Георги Димитров“, „Панче Караѓозов“, „Јосип Броз Тито“, МБУЦ „Илија Николовски-Луј“.
Организатор за нашата земја е Дирекцијата за култура и уметност на Скопје во соработка со Танцов спортски клуб „Ритам плус“, додека пак, покровител на манифестацијата во Скопје е Градот Скопје.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.