Медведев: Русија да избере „нестандардни цели“ како одмазда за нападите на Киев

„Нашиот непријател не можеше да постигне успех во текот на својата контраофанзива, што значи дека ќе бара победи на информациското поле, без разлика колку е пренагласено и ирационално“, истакна политичарот.

Москва треба да избере нестандардни цели за своите одмазднички напади како одговор на нападите на Киев врз цивилни објекти, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев.

„Нашиот непријател не можеше да постигне успех во текот на својата контраофанзива, што значи дека ќе бара победи на информациското поле, без разлика колку е пренагласено и ирационално. Тие прават многу морони во Украина навистина среќни, особено сега кога степенот на тензиите во украинското општество се зголемува“, напиша Медведев на Телеграм.

„Ова е причината зошто бандеритските копилиња сè повеќе избираат мирни цивилни цели за нивните одвратни напади. Сите мора да бидат подготвени за ова“, истакна тој.

„Ние, исто така, треба да избереме нестандардни цели за нашите удари, не само складишта, енергетски центри и нафтени бази. Има и други места каде никој не очекува и каде што ударите би имале широко чувствително влијание“, додаде Медведев.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.