Меј: Велика Британија и САД ќе останат силни и блиски партнери

меј

-Велика Британија и САД имаат долга и специјална врска, која се темели на вредностите на слободата, демократијата и претпримаштвото. Ние сме и ќе останаме силни и блиски партнери во областите на трговијата, безбедноста и одбраната, рече Меј, а пренесоа британските медиуми.

Меј додаде и дека се радува на соработката со Трамп и унапредуувањето на таа соработка, за да се овозможат безбедноста и напредокот на двете нации во следните неколку години.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.