Мерил Стрип со години не живее заедно со сопругот Дон Гамер

Наградуваната холивудска актерка Мерил Стрип и нејзиниот сопруг Дон Гамер живеат одвоено веќе шест години, објави CNN. Претставникот на Мерил Стрип ја потврди веста за магазинот People во саботата.

„Дон Гамер и Мерил Стрип се разделени повеќе од шест години, и иако секогаш ќе се грижат еден за друг, тие избраа да живеат одвоени животи“, рече нејзиниот претставник.

Добитничката на три Оскара и скулпторот се венчаа во 1978 година, а минатиот месец ја прославија 45-годишнината од бракот. Стрип и Гамер беа фотографирани на бројни настани во текот на годините, но главно го чуваа својот приватен живот скриен од медиумите.

„Нема план за тоа како да се подигне семејство: тоа е секогаш огромни преговори“, изјави Стрип за Vogue во 2002 година. „Но, имам сеопфатна потреба за работа и голема љубов во мојот живот. Не можам да замислам да избегнувам едно за друго“, додаде таа.

Стрип и Гамер имаат четири возрасни деца – синот Хенри и ќерките Меми, Грејс и Луиза.