Мерката за вработување на млади до 29 години со позитивен ефект за работодавачите

218
Мерката за вработување на млади до 29 години со позитивен ефект за работодавачите
Мерката за вработување на млади до 29 години со позитивен ефект за работодавачите

Приватниот сектор е задоволен од владиниот проект за вработување млади лица до 29-годишна возраст, а оние кои веќе ја користат оваа мерка препорачуваат и останатите стопанственици да ги искористат можностите што им се нудат.

Со мерката, работодавачите кои ќе вработат невработени лица до 29 години возраст со полно работно време, ќе бидат ослободени од плаќање придонеси од задолжително социјално осигурување и тоа придонес за пензиско и инвалидско осигурување, придонес за здравствено осигурување и придонес за осигурување во случај на невработеност. Обврска на работодавачот е да го задржи лицето на работа дополнителни 12 месеци, по истекот на периодот во кој е ослободен од плаќање придонеси од  за

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.