Метју Пери и по смртта ќе заработува од „Пријатели, а наследници се…

Кој ќе ги наследи парите од улогата во серијата „Пријатели“?

Дел од парите од емитувањето на култната серија „Пријатели“ ќе продолжат да се уплаќаат на сметката на славниот Метју Пери, односно кој и да ги наследи тие пари по неговата смрт.

Адвокатите ги објаснија наследните обврзници кои се во оптек. Метју Пери, кој почина на 28 октомври во Лос Анџелес, поседуваше големо богатство, во кое беше вклучена и заработката од улогата на Чендлер Бинг во серијата „Пријатели“.

Тоа што го остави зад себе вклучува инвестиции, готовина и хартии од вредност, како и авторски права на неговиот имиџ и дело. Според адвокатите за имот во Калифорнија, Дејвид Ескибијас, Лора Цвикер и Џонатан Фостер, постојат повеќе сценарија за наследување.

Кој ќе ги наследи парите од улогата во серијата „Пријатели“?

– Здруженијата и синдикатите ви дозволуваат да наведете корисник. Тоа не е најчестиот начин, но секако е еден од начините – рече Форстер и додаде:

– Значи, тој можеше да именува конкретни корисници на неговото наследство, заедно со синдикалната индустрија и здружението на актери, тоа е една опција.

Меѓутоа, ако Метју Пери не ги назначи корисниците на неговото наследство, тогаш веројатно назначил одредена организација во која ќе одат преостанатите заработки.

Ако има волја, во сè е вклучен судот, кому му се предава таа хартија, станува збор за јавна евиденција.

-Метју Пери имаше брат и пет сестри. Неговите родители можат да се обидат да го избегнат двојниот данок кој би им бил наметнат доколку го наследат имотот на синот и затоа наследството им го оставаат на другите деца, пишува People.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.