Мицкоски до Ордановски: Ако сте застапник на идејата за правна држава зошто не испитате што во одредена телевизија платите наместо жирално се плаќаат црно на рака?

105

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, во вечерашното негово гостување во емисијата „Печат на неделата“ на телевизија 1ТВ, истакна дека одредени медиуми ги плаќаат своите новинари на нелегален начин, и му постави прашање на Сашо Ордановски како новинар и колумнист дали би ги свикал органите на прогонот да го испитаат овој случај каде што платат на новинарите дел се исплаќа на рака што е нелегално, а дел на жиро сметка.

Вие сте човек застапник за правото и правдината, ги читам вашите колумни. Јас имам информација и знам дека одредени телевизии дел од платата на новинарите ја даваат жирално, а дел на рака. Ќе ги повикаме ли ние органите на редот да го истражат, го праша Мицкоски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.