Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ е партија со државнички карактер која одговара на потребите на граѓаните

660

ВМРО-ДПМНЕ е зрела политичка партија, којашто во себе го има државвничкиот карактер и секогаш предвид ги има потребите на граѓаните и на нејзините членови, изјви меѓу на другото лидерот на опозицската партија, Христијан Мицкоски во неделното интрвју за Радио Слободна Европа.

„Би рекол дека ВМРО-ДПМНЕ е автентична опозиција. Партијата е најоргазирана политичка партија во земјата. ВМРО-ДПМНЕ секогаш била авангарда, двигател на политичките случувања во Република Македонија, така впрочем се однесува и сега, така ќе се однсува и во иднина“, рече лидерот на најголемата опозициска партија Христјан Мицкоски, во разговорот за Радио Слободна Европа , одговарајќи на прашањето за оцените за позоицијата на партијата откако тој застана на нејзиното чело.

Мицкоски додаде дека ВМРО-ДПМНЕ е партија којашто, во прв ред, со својата автентичност одговара на потребите на граѓаните, на нејзиното членство и нејзините многубројни поддржувачи и активисти.

„Мислам дека ВМРО-ДПМНЕ во моментов е зрела политичка партија, најзрела на македонската политичка партија. На моменти покажува пркос, но секако паралелно со својот автентичен државички карктер што самата партиија во себе го има“, додаде Мицкоски,

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.