Милошевски: Охрид и охриѓани заслужуваат нови реформи и проекти во образованието

33

Децата се нашата иднина, вложувањето во нив, во знаењето е сила што ќе ги придвижи сите. Силата на нашиот град потекнува од нашите различности. Развојот на различностите е доказ за слободоумието и инклузивната култура како белег на Охрид, ова преку свој Фејсбук статус го истакна кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Митре Милошевски.

-Моделот на почитување на различностите е најголемата сила, па затоа денеска упатувам искрени честитки до припадниците на ромската заедница по повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите.

Нашата посветеност кон унапредувањето и развојот на образованието ќе биде со цел обезбедување квалитетна настава и креирање можности за унапредување на воспитно-образовниот процес.

Проектот реконструкција или доуредување на градинки, основни и средни училишта ќе значи:
На мое огромно задоволство изградба на ново училиште „Братство-Единство“ во Лескајца,
Реконструкција на училишната зграда на ОУ „Св. Климент Охридски“,
Реконструкција на училиштата во Долно Коњско и Елшани,
Реконструкција на дограма поткровје на ОСУ „Свети Климент Охридски“,
Реконструкција на санитарни јазли во сите образовни институции, но ќе бидеме отворени и за останатите проекти коишто ќе дојдат како предлог од самите училишта до Локалната самоуправа.

Изградба на нова детска градинка, како и продолжување на започната реконструкција од пред две години на градинките Росица и Развигорче, а сега и на градинката Лихнида.
Образованието претставува основен предуслов за решавање на проблемите од современото живеење. Само образована и стручна младина во современи услови ќе одговорат на предизвиците од модерното општество.

Охрид и охриѓани заслужуваат нови реформи и проекти во образованието. Визијата е да имаме квалитетно образование, просперитетно и модерно образование.
Силно образование за убав град!
Охрид повикува!, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.