Министерката Петровска ја замајува јавноста и свесно бега од мојата идеја за споменик на загинатите бранители во Општина Бутел

Фејсбук објава на Дарко Костовски градоначалник на Општина Бутел:

Министерката Славјанка Петровска повторно ја замајува јавноста и свесно бега од мојата идеја за споменик на загинатите бранители во Општина Бутел!

Зошто да ја дуплираме постапката кога веќе таа започна во Општина Бутел?

Зошто министерката прави се за Општина Бутел да биде исклучена од процедурата за поставување споменик?

Јавноста кристално јасно знае чива е идејата за споменик на паднатите македонски борци кај Љуботенски бачила. Министерката немаше абер за споменик пред кас да и дадам јавно предлог!

Веројатно постапката со која министерката сака да се подигне споменик е преку Собранието на Р. Македонија, со носење на програма за изградба на меморијален споменик. Ако е така ? Тогаш таа свесно дополнително ја комплицира целата работа во политички, процедурален и временски аспект.

Очигледна е намерата Славјанка Петровска да избега од мојата идеја за споменик во Бутел, доколку избега ние како Општина Бутел ќе изградиме сами!