Миноски: Правното мислење за еврообврзницата потпишано денес, согласно постапката

155

Правното мислење за еврообврзницата, како што предвидува постапката за издавање на еврообврзница, е потпишано денеска од страна на министерот за правда. За ова информираше денес Министерот за финансии Кирил Миноски во рамки на собраниската расправа за ребалансот на буџетот.

Сакам да истакнам дека во изминативе десет дена беа изречени бројни дискредитации против Министерството за финансии и министерот за фианнсии, со што му се нанесува штета на министерството и министерот и институционална и лична. Против сите тие кои со невистини и шпекулации сакаа да и наштетат на Македонија ќе бидат поднесени соодветни пријави и барања за оштетни побарувања– истакна министерот Миноски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.