Под влијание на влажен и студен бран, денеска ќе има нови и пообилни врнежи од снег, особено во западните делови на Македонија.

Насекаде ќе се формира нова снежна покривка од 10 до 30 сантиметри, а на планините позначителна, над 50.

Минусните температури ќе бидат изразито ниски во источна и западна Македонија, а во Скопје може да очекуваме до -7 степени Целзиусови.

Поради ниските температури ќе има појава на голомразица.